tisdag 11 maj 2010

Äntligen klar!








Den här jackan önskade dottern sig tidigt i våras. Jag satt och tittade i vårnumret av Ottobre Design och undrade om jag skulle våga mig på ett så stort projekt. Sedan gick jag till biblan och lånade mönsterböcker med barnkläder. Sedan funderade jag ännu mer. Till sist bestämde jag mig för en mycket enkel modell ur en bok. Sedan ångrade jag mig och tog till sist den i Ottobre Design.

Dottern var mycket bestämd med att hennes vårjacka skulle vara grön så då var det dags att fundera igen. Kom till sist på att jag hade en gammal stuv från Gudrun Sjödén i källaren som jag fått av mamma för länge sedan. Funderade i flera dagar och bestämde mig till sist för den.

Fodret tyckte jag borde vara blått och då gick processen helt plötsligt snabbt. Tog ett second hand tyg, Frode från Borås Cotton, och ett rutigt tyg från Stoff och Stil.

Sedan ritade jag av mönstret. Som ni ser har jackan detaljer och för att de ska bli bra vill det till att man ritar av mönstret NOGA. Så det gjorde jag. Sedan sydde jag och äntligen är jackan klar!!! Knapparna kommer från Mattsons Band.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fantastisk kreation. Du kanske ska sadla om om bli designer??!!

Anonym sa...

Vilken underbar jacka! Vad duktig du är.

Minnsann sa...

Tack så mycket!

Anonym sa...

Nu blir dottern säkert glad. Hon är klart ensam om en sådan jacka. Kram morran

Anonym sa...

Vilken fin!!

Chris sa...

Hej! Oj vilket jobb du gjort, det blev ursnyggt! Nu ska du väl testa en kappa i vuxenstorlek? Har lagt en länk till din blogg hos mig så att mina sju läsare kan se dina fina verk! Kram!

Minnsann sa...

Tack för allt beröm. Chris: Vad kul att du länkar till min blogg. Kram kram.

Lena sa...

Hej Mina, Jättefin jacka! Vid första anblicken fick jag lite långa fabrorn vibbar (du vet från lilla Anna och långa farbrorn)! Tjusigt foder också! Själv ska jag försöka skapa en rosa dinosauriedräkt till systersonen som fyller år snart. Några bra tips på var man hittar mönster till en sådan?
Kram från Lena

Minnsann sa...

Hej Lena, kul att du gillar jackan. Hoppas allt är bra med dig. Stoff och Stil har ett mönster på en dinosauriedräkt, http://www.stoffochstil.se/Katalog/Monstre.aspx?group_id=5952 . Det tar dock en vecka innan man får det man beställt från dem. Annars ha de jättefina tyger också som inte är extremt dyra. Kram kram.

Evelina sa...

Åhh Mina den är helt bedårande! Kan den göras för stora flickor också:)
Kram Evelina

Minnsann sa...

Tack Evelina! Syr än så länge inget för kvinnor och damer och stora flickor. Kanske i framtiden.
Kram kram!