torsdag 3 juni 2010

Blåbärsbullar


Det här är enkelt och blir smaskigt. Ta en bulldeg på en halv liter mjölk. Platta ut den så mycket som möjligt på en plåt med bakplåtspapper på. Strö över ett paket frysta blåbär och tryck ner blåbären lite i degen. Strö över valfri mängd strösocker och grädda i 225-250 grader i ugnen till blåbären tinat och liksom spruckit lite, ca fem till tio minuter. Ta ut plåten och låt blåbärssaften sjunka in i bullen. Sikta över lite florsocker och servera med en kopp te eller kaffe och...



några kolasnittar är aldrig fel.

Funderar över om man skulle kunna riva över lite mandelmassa också, eller göra mindre "pizzor" och även klicka på vaniljkräm.

2 kommentarer:

Evelina sa...

Jag kan intyga att allt smakade HIMMELSKT! Tack för en trevlig kväll, alltid lika trevligt att komma till er, nästa gång ska jag ta med blomman som jag glömde på jobbet också:) tyckte det var något som saknades när jag åkte hem..

Minnsann sa...

Tack Evelina, det är alltid lika kul att se dig. Kram kram!